Аймерик Лапорт е свободен да напусне, ако Йошко Гвардиол подпише
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испанецът не е доволен с малкото игрово време, което получава

Съобщава се, че на Аймерик Лапорт ще му бъде позволено да напусне Манчестър Сити, ако ,,гражданите” привлекат защитника на РБ Лайпциг Йошко Гвардиол. Испанският национал е свързван с напускане на “Етихад” това лято, въпреки че му остават две години от договора. Лапорт беше ключова част от отбора на Пеп Гуардиола в продължение на няколко сезона, но през миналия сезон, минутите му на терена бяха серизоно намалени. С играчи като Рубен Диас, Джон Стоунс, Мануел Аканджи и Нейтън Аке над него в класацията, испанецът трябваше да се задоволи с 24 мача във всички турнири през миналия сезон. Лапорт изглежда има желание да играе редовно, затова би напуснал Сити.

Арсенал, Тотнъм Хотспър и Ювентус са проявили интерес към защитника, като дори имаше слухове, че Кристъл Палас е проявил изненадващ интерес. Бъдещето на Лапорт обаче далеч не е предизвестено, като BBC Sport съобщава, че ще му бъде позволено да напусне само ако Ман Сити подпише с Гвардиол. Хърватският национал е топ приоритета на Манчестър Сити през по-голямата част от лятото и имаше слухове, че е договорена сделка с Лайпциг. Въпреки това, шефът на Лайпциг – Марко Розе опроверга слуховете, че е постигнато споразумение, което поражда съмнения относно евентуално преминаване на Гвардиол в европейските шампиони.

Скорошен доклад предполага, че Лайпциг са готови да поставят краен срок за постигане на споразумение с Ман Сити за Гвардиол. Германският клуб иска бъдещето му да бъде решено до 12 август, като си държат на исканата цена от 100 милиона евро.