Ал Насър събира Роналдо с още един негов съотборник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Португалецът ще заиграе със сънародника си Отавио

Ръководството на Ал Насър подготвя финалните детайли по договора на португалския футболист Отавио след, което официално ще го обяви на феновете. За него клуба от Саудитска Арабия ще плати на Порто 60 милиона евро, които обаче ще бъдат изплатени на няколко вноски. В договора между Отавио и Ал Насър ще има и откупна клауза, която също ще бъде на стойност 60 милиона евро.

Порто не можеше да откаже подобна оферта за своя футболист колкото и важен да е той за тях, тъй като това е рекордна продажба за клуба. Също 28-годишния футболист, който има договор за още две години е оценяван на почти двойно по-малка сума – 35 милиона евро. Това обаче не притеснява Ал Насър и останалите отбори от Саудитска Арабия, които не спират да пръскат милиони за играчи играещи в Европа.

Отавио ще бъде много полезен на Ал Насър, тъй като може да играе на много позиции. Той е бил използван както на двата фланга, така и във всяка една роля в центъра. В някои случаи на португалеца му се е налагало да играе и като зад нападател. Основаната причина за неговия трансфер обаче най-вероятно е факта, че той се познава отлично с Кристиано Роналдо, с когото са играли неведнъж заедно в националния отбор на Португалия.