Алегри отписа Скудетото, целта на Ювентус е да се върне в ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
“Да говорим за Скудетото няма логика", заяви треньорът на торинския гранд

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри не смята, че “старата госпожа” ще се бори за Скудетото през сезон 2023/24. Опитният специалист постави като цел пред “бианконерите” да се завърнат в турнира на най-добрите в Европа – Шампионската лига.

“Да говорим за Скудетото няма логика. Започнахме едно пътешествие, сега трябва да работим. Това е моята 8-а година на пейката в клуба и откакто съм тук, никога не съм казвал, че няма да се борим за титлата, тъй като не можеш да си позволиш да направиш това в Ювентус. Трябва да стартираш с амбиции. Ако си в добра позиция през март, ще видим, но едно е ясно – чака ни дълъг път”, заяви Алегри.

Алегри сподели, че победата в САЩ над Реал Мадрид в приятелски мач ще даде самочувствие на тима.

“Свършихме добра работа и съм доволен от духа в отбора”, заяви Алегри за лятната подготовка и продължи: “Имаме много млади играчи, които са на ниво, развиват се, някои ще отидат да играят някъде другаде, тъй като имаме само по един мач на седмица. Да имаш състав с прекалено много играчи може да бъде вредно за тези, за които има по-малко възможности. Ще трябва да намерим правилния път за тези момчета, които имат качества.”

“За съжаление няма да участваме в евротурнирите, въпреки че завършихме 3-ти миналия сезон, а щяхме да имаме право да участваме в Шампионската лига. Нужно е да се справим без това и да бъде по-концентрирани върху първенство, да осигурим завръщането и в следващия сезон на Шампионската лига”, каза още Алегри.