Алегри: Погба е изключителен играч, историята му ме наранява
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Футболът може да загуби изключителен играч, който е различен от всички останали", заяви треньорът на Ювентус

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри бе доволен от спечеленото градско дерби с 2:0 срещу Торино в събота. След края на двубоя, специалистът направи и кратък коментар за френския халф Пол Погба. Футболистът на “старата госпожа” беше хванат с допинг и го грози дълго наказание. Алегри е на мнение, че футболът може да загуби изключителен играч.

„Нашата цел винаги е да бъдем сред първите четири, но това не ни пречи да мечтаем за нещо повече, тъй като това е Ювентус и нормалното за Ювентус е да побеждава. Сега ще почиваме, а след това имаме дерби с Милан. Нужно е да работим върху много елементи. Защитавахме се добре днес, но контролът на топката ни трябва да се подобри. Имаме ентусиазъм, важно е стадионът винаги да е пълен, както е днес. Това ни дава допълнителен тласък“, каза опитният специалист.

„Футболът може да загуби изключителен играч, който е различен от всички останали. В личен план тази история наистина ме наранява, защото съм близък с него. Нека изчакаме окончателното решение. Тази ситуация разстройва всички ни, но се надяваме на най-доброто”, добави Алегри по темата с Пол Погба.

Пол Поба е записал само 8 мача в Серия А за Ювентус в последните 2 сезона. 30-годишният халф се надяваше на много по различен сценарий след завръщането си в Торино от отбора на Ман Юнайтед.