Добави коментар
Екс-испанският пилот видя рутинен момент, който се случва нерядко във Формула 1

Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо защити седемкратния победител във Формула 1 Люис Хамилтън след вчерашния инцидент с Макс Верстапен, който разбуни духовете в автомобилния спорт.

Британският пилот атакува нидерландеца от Red Bull в първата обиколка, но при движение с 280 км/ч с предната си лява гума закачи задната му дясна и го прати в предпазните заграждения.

Съдиите на ФИА взеха решение да накажат Хамилтън с 10 секунди престой в бокса, но въпреки това в Red Bull останаха крайно недоволни от решението. Самият Верстапен също се нахвърли върху основния си конкурент за първото място.

Алонсо обаче е на друго мнение.

„Като гледате на повторение отвън атаката на Люис, много трудно можете да усетите какво всъщност се случва на пистата,“ коментира испанецът.

„Да, той атакува в доста тясно пространство, но преди контакта вече беше стигнал до половината на болида на Макс. Мога да ви уверя, че в този момент Хамилтън вече нямаше какво да промени, той не може да се изпари от там.

„След това се стигна до състезателен инцидент, в който не можем да виним нито един от двамата.

„Това е моето мнение, просто нямаха късмет да си разминат гумите на сантиметър, както много често става. За наказанието вече решението е на съдиите и както знаем, те имат последната дума.“

Добави коментар
Гласувай: