Верстапен нападна Хамилтън: Това е неспортсменско и неуважително
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нидерландецът хвърли цялата вина за инцидента на Силвърстоун върху съперника си

Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен написа остър коментар срещу Люис Хамилтън веднага след края ня Гран при на Великобритания.

Нидерландецът беше изхвърлен от надпреварата още в първата обиколка, в която водеше, но Хамилтън закачи задната му дясна гума и болидът на Макс излетя от пистата и се вряза в бариерите при физическо натоварване от 51G, което е изключително тежък стрес върху тялото му. Камерите веднага заснеха Верстапен, който излезе от болида си, но видимо беше в недобро състояние и влезе в линейка, която го откара в близката болница.

Хамилтън пък получи наказание от 10 секунди, но въпреки това успя да спечели надпреварата и да свали 25 точки от изоставането си в класирането, а презненствата му след края на надпреварата са оставили лошо впечатление у Верстапен.

Ето какво написа той: “Радвам се, че съм добре. Много съм разочарован от отпадането ми по този начин. Наложеното наказание не ни помага и не оправдава опасния ход, който Люис направи на пистата. Гледането на тържествата, докато все бях в болница, е неуважително и неспортсменско поведение, но ние продължаваме напред”, заяви той.