Американска компания ще даде огромна сума на Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
500 млн. долара може да влязат в касата на "сините"

Челси на финалната права за споразумение с американската компания “Ares Management” за инвестиция на огромната сума от 500 милиона долара, които ще финансират плановете за разширяване на клуба и изграждането на нов стадион, информира медията “ESPN”.

Новите американски собственици на “сините”, начело с Тод Боели и неговата компания Clearlake Capital, от доста време правят опити да привлекат инвеститори в клуба и вече са близо до сделка. Постигането на споразумение ще бъде много важно за Челси, за да продължат развитието си.

Клубът е похарчил над 1 милиард за нови попълнения от май 2022-ra година, но босовете на клуба настояват, че няма проблем с паричния поток или финансовия феърплей на УЕФА.

В бъдеще Челси планира реконструкция на своя клубен стадион „Стамфорд Бридж“ или да започне изграждането на ново ултра модерно съоръжение, пълно обновяване на тренировъчния център в Кобъм, както и бъдещо разширяване в мултиклубна система, подобна на Ман Сити.

Що се отнася до предтавянето на терена за Челси, нещата не върят много добре и този сезон. Воденият от Маурисио Почетино отбор е 14-ти в класирането на Висшата лига и има само една победа в пет срещи.