БФС не прие искането на Пирин за служебна победа над Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлетата" удариха на камъм в искането си за служебен успех

Спортно-техническата комисия на БФС излезе със съобщение, че Пирин няма да получи служебен успех в двубоя срещу Левски. “Сините” бяха записали в тимовия си лист един резервен състезател повече, но от БФС изтъкват, че грешката не оказва влияние на крайния резултат. Иначе Левски спечели домакинството си на “орлетата” с резултат 2:0 след голове през второто полувреме на Уелтон и Асен Митков.

“По подадена жалба от ОФК „Пирин“ Бл, СТК констатира, че от ПФК „Левски“ Сф в нарушение на чл.23, ал. 1 от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС, преди началото на срещата е вписан един състезател повече от разрешеното в тимовия лист на отложената среща от 6-ти кръг на Първа лига ПФК “Левски” Сф – ОФК “Пирин” играна на 14.09.2023 г.

В срещата отборът на Левски се е възползвал от 4 смени от полагащите се 5 резервни състезатели.

Деянието е фактическа грешка от страна на ПФК “Левски” Сф. Вписването на един състезател в повече от допустимото в случая не е повлияло на развоя на мача.

СТК при БФС оставя без последствие искането на Пирин Благоевград да им бъде присъден служебен резултат.

СТК при БФС изпраща по компетентност жалбата на Пирин на Дисциплинарната комисия при БФС за взимане на отношение по нарушението на ПФК „Левски“ Сф”, става ясно от становището на СТК към БФС.