Лил се справи с кошмар на Лудогорец в Лига на конференциите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Френският тим с рутинен успех над Олимпия Любляна

Лил победи Олимпия Любляна с 2:0 на собствен терен в среща от първия кръг на група A в Лига на конференциите. Френският тим влезе като абсолютен фаворит в мача и не допусна изненада срещу словенския тим, който елиминира Лудогорец в третия квалификационен кръг на Шампионска лига този сезон.

Джонатан Дейвид даде аванс на Лил в срещата в 43-ата минута от дузпа. Домакините доминираха напълно преди почивката, но трудно стигнаха до първия гол. Олимпия не застраши нито веднъж вратата на френския тим.

През второто полувреме играта бе по-равностойна. Лил обаче защитаваше аванса си и не допусна изравнителен гол. Френският тим вкара второ попадение чрез Юсуф Язъджъ в добавеното време.

В следващия си мач от груповата фаза на Лига на конференциите, тимът на Лил гостува на Клаксвик (Фарьорски острови). Олимпия Любляна пък посреща Слован Братислава. Няма съмнение, че Лил е фаворит в групата и се очаква да продължи напред в състезанието. Френският тим е в добра форма напоследък и предстои да видим дали ще продължи с позитивните резултати.