Анге Постекоглу за своя тактически план: Просто копирах Пеп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Австралиецът избра да бъде честен пред медиите

Мениджърът на Тотнъм Хотспър – Ангелос Постекоглу даде любопитно интервю за TNT Sports, в което обясни на какво отдава успехите, които постига до момента в северен Лондон. Според него ключът към доброто представяне на тима му е тактиката, която той налага.  Постекоглу обаче призна, че тя не е измислена от него, а е взаимствана от мениджъра на Манчестър Сити – Пеп Гуардиола.

„Просто копирах Пеп. Работим много върху това. Понякога са нужни инстинкти, но обмисляме да измислим колкото се може по-свободна система на игра.

Ако има пространство, забравяш че си бек. На първо място си футболист, който трябва да се възползва от него. Трябва обаче да се подсигуряваме и да затваряме свободните пространства“, заяви Постекоглу.

Тактиката, която той твърди, че е заимствал от Пеп е свързана с позиционирането на крайните бранители. Испанецът иска от тях да влизат по често към вътрешността на терена и да участват активно в изграждането на атаките, подобно на полузащитници.

Подобен подход на разиграване използва Арсенал, чийто треньор – Микел Артета, е протеже на Гуардиола. От този сезон още два мениджъра започнаха да изискват бековете им да влизат към центъра. Единият от тях е именно Постекоглу, а другият е Юрген Клоп.