Шаби Алонсо с ход срещу Ливърпул, отказва да продаде бранител
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пиеро Инкапие няма да премине на "Анфийлд"

Бившият футболист на Ливърпул и настоящ треньор на Байер Леверкузен – Шаби Алонсо, заяви категорично, че централният бранител на тима Пиеро Инкапие няма да напусне това лято. От бранителя се интересуваха доста тимове от Висшата лига, сред които бяха Манчестър Юнайтед и Арсенал. Според журналистът Флориан Плетенберг обаче Ливърпул също наблюдават развитието на футболиста и са обмисляли неговото привличане това лято.

Надеждите на Юрген Клоп за трансфера на Инкапие са били, че преговорите с Шаби Алонсо няма да бъдат толкова трудни, тъй като той е бивш играч на Ливърпул. Испанецът обаче категорично показа с поведението си, че историята му с мърсисайдци няма по никакъв начин да повлияе на решението му за Инкапие. Алонсо осъзнава, че еквадорецът е сред най-важните играчи в неговия отбор и не иска да се разделя с него.

Инкапие обаче мечтае за трансфер във Висшата лига и един ден със сигурност ще поиска да го осъществи. Този момент може би ще бъде през следващото лято, но и тогава бъдещия му клуб ще трябва да се раздели със солидна сума, за да се сдобие с правата му. За момента обаче той остава играч на Байер Леверкузен.