Англия ще се опита да надвие Дания със силна игра в защита
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трите лъва" ще търсят нови три точки във втория си мач на Евро 2024

Англия ще излезе за втория си мач на Европейското първенство 2024 в четвъртък, когато от 19:00 ч. се изправя срещу Дания. Английският отбор ще преследва нова победа на европейските финали, след като в първия си мач надви Сърбия с 1:0. Но представянето на “Трите лъва” не беше на най-високо ниво и те трябва да вдигнат нивото и да се представят по-добре срещу “червения динамит”.

Победата с 1:0 над сърбите в Гелзенкирхен беше типична за управлението на Саутгейт в последните турнири, тъй като беше придружена от суха мрежа. Англия е ограничила съперниците си да не вкарат в девет от последните си 13 мача от Евро 2020, Катар 2022 и настоящите финали в Германия в съотношение, приближаващо се до 70%, което далеч надхвърля тези на отбори като Испания (42%), Франция (27%) или Хърватия (17%) за същия период.

В неделя те ограничиха опонентите си до опити за гол с шутове от далечни разстояния, като Джордан Пикфорд трябваше да направи само едно забележително спасяване, докато Сърбия събра очаквани голове (xG) общо 0,17. Представянето на футболистите в отбрана като цяло беше впечатляващо с Марк Гуехи, който игра до Джон Стоунс сякаш двамата са си партнирали заедно през целия си живот, докато дефанзивният халф Деклан Райс ги подсигуряваше добре, а двамата крайни защитници показаха огромния си опит и защитни качества.

Саутгейт няма причина да променя отбора срещу датчаните, които завършиха 1:1 със Словения в първия си мач. Дания не успя да покаже много в атака и ще им бъде още по-трудно срещу англичаните, които са доста стабилни в защита в последните големи турнири.