Апаши свиха велосипеди за стотици хиляди евро от тима на Италия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дръжката кражба е станала на паркинга на хотела, в който италианският национален тим е отседнал

По време на световното първенство по колоездене на писта във френския град Рубе от италианския национален отбор са били откраднати 20 велосипеди, които са на стойност няколкостотин хиляди евро. Дръзката кражба е станала в петък (22 октомври) от хотела на италианците в Лил.

Сред задигнатите е и боядисаните в златисто велосипеди, използвани от Филипо Гана, Лиам Бертацо, Джонатан Милан и Симоне Консони, за спечелване на титлата в отборното преследване в четвъртък.

Според информацията велосипедите са били натоварени на бус, който се е подговял да ги върне в Италия, а возилото е било паркирано на хотелския паркинг.

Всеки един от велосипедите е на стойност около 30 хил. евро, а специалните титаниев ръкохватки са по 10 хил. евро.

Авторитетният “La Gazzetta dello Sport” твърди, че кражбата е извършена от професионалисти, които са имали информация в кой точно бус се намират въпросните велосипеди и как да избегнат охранителните мерки на паркинга.

„Шокирани сме да научим, че повечето от велосипедите на италианския национален отбор са откраднати в Рубе. Всички велосипеди бяха оцветени в уникални цветове, а ръкохватките бяха специално изработени с 3D принтер, което бе особено важно за атлетите“, споделиха с огорчение от “Cicli Pinarello”, прозиводителят на велосипедите.