Съдът глоби с 1200 евро предизвикалата меле на “Тур дьо Франс”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Медиите във Франция посочват също, че тя също така трябва да заплати символично 1 евро на френската колоездачна асоциация

Жената, причинила масовото падане в първия етап на Колоездачната обиколка на Франция през юни, бе глобена от френски съд с 1200 евро. Медиите във Франция посочват също, че тя също така трябва да заплати символично 1 евро на френската колоездачна асоциация.

Зрителката, чието име не се съобщава, предизвика падане на повече от половината колона в състезанието, след като излезе на пътя, държейки огромен надпис за камерите, без да обърне внимание на идващите с висока скорост колоездачи. Нарушителката извади невероятен късмет и не пострада при инцидента, но германецът Тони Мартин се заби в табелата ѝ, падна на земята, а след него на асфалта се озоваха и десетки други колоездачи, част от които отпаднаха от състезанието заради получените травми.

След инцидента зрителката избяга, а органите на реда в Северна Франция започнаха издирването ѝ, а няколко дни по-късно тя сама се предаде на полицията.

Пред прокурора по делото тя се е разкаяла за случилото се и е заявила, че изпитва срам от постъпката си.