Арда поема към ново предизвикателство – тръгва към Топ 3
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Първа победа над Локомотив (Пловдив) би изстреляла тима от Кърджали в челната тройка

Не един и двама анализатори вече прогнозираха, че впечатляващият рейд на Арда би могъл да се увенчае с пробив в челната тройка на класирането в Efbet Лига.

Още днес пък бихме могли да получим отговор на въпроса дали съставът на Николай Киров е готов за голямата крачка, която може да отвори вратите към дебютна изява в европейските клубни турнири за тима от Кърджали.

Днес в източните Родопи акостира един от най-качествените отбори у нас в последните години – третият във временното подреждане Локомотив (Пловдив).

Любопитно е да се отбележи, че дуелът на “Арена Арда” идва броени дни, след като двата тима имаха трудни мачове в турнира за Купата на България.

И докато Черно-белите рухнаха в продълженията на изтощителния четвъртфинал с шампиона Лудогорец, Арда се класира за първи полуфинал в историята си, надделявайки над ЦСКА 1948.

Киров ще сглобява стартовата си единайсеторка без контузените Жуниьно и Младен Стоев. Предводителят на Локо Александър Тунчев пък ще бъде лишен от услугите на новото попълнение Паоло Уртадо, който е наказан, след като се сби с Жордан Икоко след края на двубоя с Лудогорец.

Статистиката показава, че Арда все още няма победа над пловдивчани в първенството. Съперниците са се срещали три пъти, като след 5:2 за Локо в Кърджали през август 2019 година, последваха две нулеви равенства.

Букмейкърите също са доста предпазливи, като коефициентите за краен успех са почти изравнени.

Bwin предлага коефициенти на сайта си за мача – 2.80 за победа на Арда срещу 2.60 за триумф на Локо. Ставката за равенство е 2.80.

Коефициентите в Efbet спортни залози пък са още по-примамливи – 2.95 за краен успех на Арда, същата ставка за победа на пловдивчани, а ремито е оценено с 2.90.

При толкова високи коефициенти не е за подценяване и предложението за Двоен шанс (победа за Арда или равен), което е оценено с 1.50.