Арда спря шампиона Лудогорец – без попадения в Кърджали
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лудогорец остана зад Левски в класирането и е на шест точки от първото място

Отборите на Арда Кърджали и Лудогорец направиха реми 0:0 на стадион „Арена Арда“ в един от очакваните с най-голям интерес двубои от 14-ия кръг на efbet Лига.

Важен момент за Лудогорец бе завръщането на защитника Антон Недялков. Националът на България дълго време бе извън игра, като днес попадна в стартовия състав на Лудогорец за първи път от 40 срещи насам.

В 4-ата минута гостите изпуснаха първата добра възможност за попадение. Топката се озова в Мунир Шуиар, който стреля от добра позиция, но в аут. Малко след това френското крило отново не успя да порази вратата на Арда.

В 13-ата минута Умар Сако нанесе първи удар по посока вратата на Лудогорец, но стражът на “орлите” спаси без проблеми.

В 35-ата минута защитата на Арда се справи добре при атака на Кайо Видал, чиито удари бяха локирани. Около 120 секунди след това Видал искаше дузпа за фаул на Сако, но главният рефер правилно остави играта да продължи.

Началните минути на второто полувреме не предложиха интересни ситуации. В 73-ата минута удар на Сундберг бе блокиран от футболист на Арда.

Малко по-късно вратарят на домакините се намеси отлично при удар на Спас Делев. В 85-ата минута резервата Тодор Неделев стреля от фаул и предизвика спасяване на Господинов.

Домакините бяха близо до успеха, като в 87-ата минута удар на Ел Мами Тетах срещна гредата. За 21-годишния нададател мачът бе официален дебют за Арда.

Със спечелената точка тимът на Арда вече има 23 пункта в актива си на 6-ото място. Лудогорец остана с точка повече от съперника и е на 5-ата позиция, като изостава с две от четвъртия Левски.