Жирона със страхотен обрат над Алмерия и се залепи до Реал на върха
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунският тим продължава да впечаатлява с представянето си в Ла Лига

Жирона постигна страхотен успех с 5:2 срещу Алмерия в среща от 10-ия кръг на Ла Лига. Каталунският тим изоставаше с 0:2 в началните минути, но още до почивката успя да направи обрат и по категоричен начин спечели домакинството си на последния в класирането.

С този успех тимът на Жирона се изравни по точки с лидера Реал Мадрид. Двата отбора имат по 25 пункта на върха в класирането в Ла Лига, а Атлетико Мадрид е трети с 22 точки.

Алмерия започна силно срещата и поведе във втората минута чрез Лео Баптистао. В 24-ата опитният бразилски нападател вкара второ попадение за гостите.

Жирона върна един гол в 37-ата минута чрез Иван Мартин, който порази вратата на Фернандо Мартинес – 1:2. 120 секунди по-късно резултатът бе изравнен. Артьом Довбик вкара за 2:2 след чудесно подаване на Дейли Блинд.

Украинецът Довбик вкара за 3:2 в 43-ата минута и направи пълния обрат за Жирона, като до почивката не падна ново попадение.

В 71-вата минута Алейш Гарсия намери Савио и младият бразилец се разписа за 4:2.

В 85-ата минута ветеанът Кристиан Стуани вкара за 5:2, отбелязвайки третия си гол през сезона в Ла Лига.

Жирона изигра пореден силен мач и заслужено се поздрави с победата. В следващия кръг оторът приема Селта Виго на 27 октомври.