Арда срази Хебър в Кърджали за трета поредна победа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Възпитаниците на Александър Тунчев вече имат равен брой точки с Левски

Арда записа домакинска победа с 3:1 срещу Хебър Пазарджик в мач от 10-ия кръг на efbet Лига. Тимът от Кърджали спечели с офанзивна игра и добра успеваемост пред гола, а халфът Абубакар Тунгара се отличи с три асистенции. Отборът на Любослав Пенев пък инкасира четвърта поредна загуба в Първа лига.

С този успех тимът на Александър Тунчев вече е 5-ти в класирането с 16 точки. Освен това Арда има два мача по-малко от повечето отбори. Тимът на Хебър пък остана 10-ти в таблицата с 11 точки.

Арда бе по-активният отбор в началните минути и повече в 18-ата. Тунгара се възползва от грешка на Тисовски и изведе Тонислав Йорданов, който преодоля вратаря Дебърлиев за 1:0.

В 43-ата минута Тунгара направи голям пропуск, а и вратарят на гостите се прояви с добра намеса, след като спря излезналия сам срещу неего футболист.

В средата на второто полувреме Хебър изравни резултата чрез тарана Георги Николов. Нападателят отбеляза петия си гол от началото на сезона.

Доста бързо домакините отново поведоха. В 76-ата минута Абубакар Тунгара записа на името си втора асистенция, след като подаде към Преслав Боруков и нападателят се разписа за 2:1.

В 85-ата минута Арда сложи точка на спора с трети гол. Абубакар Тунгара отне топката от съперников футболист и намери резервата Христо Митев, който с прецизен удар преодоля Петър Деберлиев за 3:1.

В следващия междинен кръг тимът на Арда гостува на Крумовград, а на 1 октомври приема Етър. Следващият мач на Хебър е домакинство на Ботев Враца на 27 септември.