Арсенал добави Жоао Палиня в списъка с трансферни цели
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Арсенал се присъедини в надпреварата за подписа на португалския халф

Лидерът в английското първенство Арсенал ще участва в надпреварата за подписа на Жоао Палиня през януарския трансферен прозорец, пише медията Fichajes. Треньорът на “топчиите” Микел Артета иска нов дефанзивен полузащитник в редиците си и обмисля привличането на футболиста на Фулъм.

Клубът от Северен Лондон запази мястото си на върха във Висшата лига след вълнуваща победа над Лутън Таун. Микел Артета вече мисли много за нови попълнения през януарския трансферен прозорец и би искал топ попълнение, което да помогне на отбора да спечели титлата. По-рано през сезона много медии предполагаха, че имат нужда от нападател, но последните събития водят до там, че “топчиите” дават приоритет на привличането на дефанзивен халф в следващия трансферен прозорец.

Арсенал нямаше да се насочи към пазара за дефанзивен полузащитник, ако Томас Партей бе във форма. Дори ако ганаецът се завърне през януари, те се съмняват, че ще се опази от контузии до края на сезона. Артилеристите са решени да подпишат с Дългас Луис от Астън Вила, но търсят алтернатив, ако сделката с бирмингамци пропадне.

Появата на Жоао Палиня в списъка с трансферни цели на Артета не би трябвало да изненада мнозина, тъй като португалският национал показа, че има качества. Халфът бе близо до трансфер в Байерн Мюнхен само преди месеци, а наскоро подписа нов договор с Фулъм.