Шест гола след почивката в Търново – Ботев елиминира Етър за Купата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Жълто-черните" извоюваха успеха на стадион "Ивайло" в зрелищен мач

Ботев Пловдив постигна победа с 4:2 в гостуването си на Етър Велико Търново в последния 1/8-финален двубой в Sesame Купа на България. “Жълто-черните” стигнаха до успеха със силна офанзивна игра, а всичките шест гола на стадион “Ивайло” паднаха след почивката.

Тимът на Ботев Пловдив се присъединява към останалите седем 1/4-финалисти и очаква жребия за следващата фаза на Купата на България. “Канарчетата” имат потенциал в състава и може да стигнат далеч в надпреварата, като целта им е да играят финал.

Първото полувреме на “Ивайло” не предложи попадения. Ботев Пловдив бе по-активният отбор, като пропусна няколко ситуации чрез Антоан Конте, Атанас Чернев и Уме Емануел.

В началото на втората част вратарят на гостите Хидайет Ханкич спаси удар на Николай Янков. Малко след това Ивелин Попов се отличи със сериозен пропуск с глава.

В 64-ата минута “жълто-черните” от Пловдив поведоха. Пламен Димов поднесе на тепсия топката на Мартин Секулич на 3-4 метра от вратата и нападателят на “канарчетата” вкара за 0:1.

В 73-ата минута гостите предрешиха крайния изход на сблъсъка. Ивелин Попов намери със страхотен пас Джеймс Етоо и халфът на Ботев с удар от воле удвои аванса – 0:2.

В 87-ата минута Етър вкара почетен гол. Резервата Ловре Кнежевич се разписа със страхотен удар от дъгата на наказателното поле – 1:2.

Малко след това Самуел Акере отправи точен удар, но в обсега на вратаря на “виолетовите”. Секунди по-късно Ботев организира чудесна контра атака. Акере комбинира с Фаустас Степонавичус, който копна топката към Уме Емануел и нигериецът вкара за 1:3.

Това обаче не бе всичко в срещата във Велико Търново. Етър направи много добра атака, завършена от Ивайло Димитров – 2:3.

В последните секунди Ботев Пловдив вкара четвърти гол, след като вратарят на домакините се бе включил в предни позиции. Самуел Акере се справи със защитник на болярите и прати топката в мрежата за крайния резултат 2:4.