Арсенал иска да удължи договора на английски национал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" искат да задържат Бен Уайт още дълго на 'Емиратс'

Според трансферния експерт Фабрицио Романо, Арсенал са готови да започнат преговори за дългосрочен договор със защитника Бен Уайт, въпреки че има още три години по настоящия му контракт.

В своя рубрика Романо написа ексклузивно за играча: „Арсенал винаги върви играч по играч в преговорите за договор и Бен Уайт е приоритет сега. Както знаете, никога не споменавам информация за заплати и на този етап няма други подробности за сделката. Със сигурност това ще бъде дългосрочен договор, но окончателният срок все още не е решен.”

Арсенал и техният наставник Микел Артета са на седмото небе в момента. Клубът от Северен Лондон се радва на брилянтен старт на сезона, като наскоро победи с 1:0 шампиона Манчестър Сити на стадион “Емиратс” и дели първото място в класирането с големия си съперник Тотнъм.

Това беше забележителен резултат и те можеха да гледат назад през май като ключов за това как сезонът им се разви. Работата на Арсенал на терена е похвална, но начинът, по който те се подобриха като клуб извън терена, е също толкова впечатляващ, както се подчертава от множеството скорошни удължения на договорите, което им помага да запазят най-ценните активи в клуба.

На ‘Емиратс’ гарантираха, че играчи като Букайо Сака, Габриел Мартинели, Мартин Йодегор и Уилям Салиба са сключили нови договори, подпечатвайки бъдещето си в клуба. Сега Арсенал иска да поднови контракта и на английския национал Бен Уайт.

26-годишният футболист се превърна в един от ключовите играчи, откакто се присъедини към тима от Брайтън през 2021 г. за 50 милиона. Започвайки кариерата си в Арсенал като централен защитник, Уат се подвизава и като краен защитник в тима на Микел Артета от дълго време и е постоянен в изявите си. Той има общо 95 мача за клуба, отчитайки се три гола и пет асистенции.