Унгария с важна победа над Сърбия в битката за класиране на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Маджарите дръпнаха с три точки пред "плавите" в група G на квалификациите за Европейското първенство в Германия

Унгария постигна четвъртата си победа в квалификациите за Евро 2024, след като надви Сърбия с 2:1 като домакин в среща от група G. И трите попадения на мача в Будапеща паднаха през първото полувреме, като Барнабас Варга и Роланд Салай бяха точни за маджарите, а Страхиня Павлович се разписа за гостите.

С този успех тимът на Унгария вече е едноличен водач в групата с актив от 13 точки, докато сърбите остават втори с 10 пункта и мач повече от третия Черна гора (8 точки). България бедства на дъното на тази квалификационна група с 2 точки след днешната си загуба от Литва у дома.

Унгарският отбор постигна трета поредна победа в квалификациите и отново надви Сърбия, след като го стори със същия резултат в Белград през септември. Барнабас Варга пак наказа ‘плавите’, разписвайки се и в миналия мач. Нападателят на Ференцварош откри резултата в 20-ата минута тази вечер, за да даде аванс на маджарите.

Сърбия изравни доста бързо в 33-ата минута чрез Павлович, който се възползва от добро подаване на Живкович. Секунди след това обаче Унгария поведе с 2:1, благодарение на гола на Роланд Салай. Футболистът на Фрайбург получи пас от Лоик Него и върна своята страна на пътя на победата.

След почивката също имаше доста голови положения, но четвърто попадение в мача не падна. Така Унгария се поздрави с победата и направи голяма стъпка към класиране на Евро 2024.