“Бундестима” се разигра при Нагелсман
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Германия се наложи над САЩ с 3:1 в приятелски мач, който бе дебют за новия национален селекционер на „маншафта“ – Юлиан Нагелсман.

Германия се наложи над САЩ с 3:1 в приятелски мач, който бе дебют за новия национален селекционер на „маншафта“ – Юлиан Нагелсман. Това бе и първа победа за Бундестима от март месец насам, след като домакините на Евро 2024 записаха четири загуби и едно равенство в последните си пет мача.

Двубоят започна с натиск от страна на САЩ. В 4-ата минута Кристиан Пулишич вкара топката в мрежата, но голът му не бе зачетен заради засада. „Янките“ откриха резултата в 27-та минута, когато Фоларин Балогун подаде за Кристиан Пулишич, който стреля от границата на наказателното поле и преодоля Марк-Андре тер Стеген.

Последва мигновен отговор от страна на Германия в 39-ата минута. Илкай Гюндоган се възползва от рикошет в наказателното поле на САЩ, за да възстанови паритета.

Второто полувреме започна с натиск от страна на Германия. В 47-ата минута таранът на Бундестима Фюлкруг шутира от воле, но отново Мат Търнър показа страхотен рефлекс и отрази.

След многоходова комбинация от страна на Германия в 58-ата минута, Робин Гозенс изведе Фюлкруг, който с първото си докосване прати топката във вратата, не оставяйки никакви шансове на стража на „янките“ да отрази.

Три минути по-късно Германия нанесе още един удар след дълго разиграване. Джамал Мусиала навлезе в наказателното поле на САЩ със серия от финтове, но загуби топката. Фюлкруг върна притежанието и копна Мат Търнър, отклонявайки за Мусиала, който прати топката във мрежата.