Арсенал може да се раздели с Рамсдейл през зимата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
25-годишният вратар обмисля напускане на "Емиратс" през зимния трансферен прозорец.

Според информация на Football Insider, вратарят Аарън Рамсдейл може да се раздели с Арсенал през зимния трансферен прозорец. 25-годишният английски национал не желае да бъде втори избор в лондонския клуб и може да настоява за трансфер, ако не играе редовно.

Рамсдейл е част от състава на “топчиите” от 2021 г. Английският национал е един от най-добрите играчи в тима, откакто бе взет от Шефилд Юнайтед. През миналия сезон 25-годишният футболист участва във всичките 38 мача във Висшата лига . Той допусна само 43 гола и запази суха мрежа в 14 мача. Рамсдейл изигра важна роля, като им помогна да се борят до последно за титлата във Висшата лига и да се класират за Шампионската лига.

Английският национал подписа нов договор с клуба до лятото на 2026 г. Пристигането на Давид Рая от Брентфорд обаче не е добра новина за Рамсдейл. Артета настояваше да има Рая в състава си и му даде титулярното място в последните два мача. Той участва срещу Евертън в Премиър Лийг, а след това започна и в техния мач от Шампионската лига. Рая успя да запази мрежата си суха и в двете срещи.

При сегашната ситуация се очаква испанския вратар да продължи да бъде на вратата. И ако Рамсдейл не получи достатъчно игрово време до края на годината, вероятно той ще настоява за трансфер в друг клуб.