Лудогорец няма право на грешка в гостуването на Локо София
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" изостават с 15 точки от лидера Локомотив Пловдив и са длъжни да спечелят в "Надежда"

Отборите на Локомотив София и Лудогорец се срещат днес в мач от 10-ия кръг на efbet Лига. Гостите са фаворити за спечелването на трите точки в “Надежда”. Шампионите нямат право на грешна стъпка срещу “железничарите”, тъй като изоставането им от лидера Локо Пловдив в момента е доста сериозно – цели 15 точки. Все пак Лудогорец има три мача по-малко от “черно-белите” и скоро може да скъси дистанцията до върха.

Локомотив София е 12-ти в класирането с актив от 9 точки след 3 победи и 6 загуби от началото на сезона. В миналия кръг отборът постигна важна победа с 2:1 над Славия. Този успех сложи край на серията на тима от четири поредни загуби в Първа лига. Локо София надви Лудогорец с 1:0 в последното си домакинство на “орлите”, но доста неща се промениха оттогава.

Гостите разбиха Спартак Търнава с 4:0 в Лига на конференциите в четвъртък. Лудогорец ще се стреми да направи подобно представяне и срещу Локо София днес. “Зелените” завършиха наравно 2:2 срещу Ботев Пловдив в миналия кръг на Първа лига. Отборът спечели само един от последните си три мача в първенството. Все пак тимът на Ивайло Петев не би трябвало да има проблеми срещу Локомотив София в столицата, тъй като е доста по-класният състав.