Арсенал планира изненадващ трансфер през януари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" с интерес към Калвин Филипс от Манчестър Сити

Според изданието Fichajes, Арсенал е готов да направи оферта за Калвин Филипс през януари, ако в крайна сметка се раздели с италианския национал Жоржиньо. Нежеланият полузащитник в Манчестър Сити може да потърси шанс да играе редовно – нещо, което не е постигнал при Пеп Гуардиола.

Когато се отвори януарският трансферен прозорец, ще станат 18 месеца, откакто Калвин Филипс премина в Манчестър Сити от Лийдс Юнайтед за 45 милиона паунда. Досега нещата не са се променили за полузащитника, когато става дума за селекция в състава под ръководството на Пеп Гуардиола, като каталунецът постоянно пренебрегва английския национал.

Ако нещата продължат така, Филипс няма да е сигурен за мястото си в отбора на Англия за Евро 2024. Мнозина прогнозираха, че той най-накрая може да получи шансовете си след директния червен картон на Родри срещу Нотингам Форест. Все пак Гуардиола избра летните попълнения Матеус Нунес и Матео Ковачич, за да водят халфовата линия при загубата от Уулвс в събота.

Гуардиола по-рано намекна, че Филипс може да не отговаря на неговата схема. През изминалото лято халфът реши да остане на “Етихад” и да се бори за титулярно място. Явно Филипс няма да пропусне шанс и трябва да търси късмета си на друго място.

Арсенал има интерес към английския национал. Единственият проблем може да дойде от Манчестър Сити, който по-рано намекна, че няма да прави повече бизнес с лондончани. Въпреки това, артилеристите може да предложат добра оферта, която да убеди Манчестър Сити да продаде халфа именно на тима на Микел Артета.