Лудогорец излъга Левски в дербито на “Герена”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" се поздравиха с ценни три точки в битката за челните позиции в efbet Лига

Лудогорец записа успех с 1:0 в гостуването си на Левски в среща от 12-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение в двубоя бе дело на Руан Секо през първото полувреме.

Тимът на Ивайло Петев постигна шестата си победа от началото на сезона. Шампионите събраха 20 точки и са 5-ти в класирането, докато Левски остана с 22 пункта на 3-ата позиция. “Сините” са изиграли мач повече от своя съперник до момента през кампанията.

В първите минути на двубоя на “Герена” нямаше опасни ситуации пред двете врати. В 25-ата минута Лудогорец поведе в резултата при първата си по-добра атака. Пьотровски намери Руан Секо, който с мощен удар в близкия ъгъл не остави шансове на Пламен Андреев – 0:1.

Левски владееше повече топката до края на първата част, но Серджио Падт така и не бе затруднен. “Сините” се прибраха на почивка с изоставане от едно попадение.

В 47-ата минута шут на Рикадиньо бе блкиран. В средата на втората част бразилският нападател отправи удар към вратата, но топката премина покрай вратата.

В 74-ата минута Фон Витри стреля силно, но Пламен Андреев демонстрира добър рефлекс и изби в корнер.

В заключителните минути Уелтон шутира от границата на пеналта и предизвика спасяване на Падт.

“Сините” така и не успяха да изравнят резултата и загубиха двубоя. Това бе първо поражение за отбора на Николай Костов на “Герена” от 15 август, когато “сините” отстъпиха с 1:2 на ЦСКА 1948.