Арсенал планира трансфер на Марк Гуехи през следващото лято
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът на Микел Артета се интересува от услугите на 23-годишния защитник на Кристъл Палас Марк Гуехи

Според информация на The Sun, отборът на Арсенал иска да разполага с Марк Гуехи в своите редици. 23-годишният централен защитник напоследък играе много силно за тима на Кристъл Палас и е на радара на някои от най-големите клубове в Европа.

Гуехи премина през редиците на Челси и въпреки че стигна до първия им отбор през зимата на 2020 г., 23-годишният играч всъщност не получи своя шанс за изява. През лятото на 2021 г. той се раздели с клуба от детството си и се присъедини към “орлите”. Оттогава английският национал става все по-силен. Той участва в общо 93 мача за Палас и дори има шест гола на сметката си. Гуехи се превърна в един от най-важните играчи за отбора от Лондон и впечатляващите му изяви не останаха незабелязани.

Въпреки че договорът му с Кристъл Палас е до лятото на 2026 г., се очаква той да се присъедини към по-голям клуб през 2024 г. предвид големия интерес към него. Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Тотнъм са свързвани с 23-годишния футболист, като Арсенал същ е в надпреварата за английския бранител.

Микел Артета прави дългосрочни планове на “Емиратс” и вижда Гуехи като идеален футболист аз неговия състав. Испанският мениджър иска “топчиите” да привлекат 23-годишния футболист в отбора си през следващия сезон. Въпреки че някои клубове могат да се опитат да го вземат през зимата, Палас не планира да се раздели с дена от звездите си и през следващото лято ще има голяма битка за подписа му.