Ливърпул срази Нотингам и се доближи на 3 точки до лидера Тотнъм
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" записаха трета поредна победа във всички турнири

Ливърпул записа класическа победа с 3:0 над Нотингам Форест в среща от 10-ия кръг на Висшата лига. Головете за “червените” бяха реализирани от нападателите Диого Жота, Дарвин Нуньес и Мохамед Салах.

С тази победа мърсисайдци събраха 23 точки и заемат 3-ата позиция във временното класиране. Ливърпул е на три точки от лидера Тотнъм след по 10 изиграни двубоя от двата тима.

Тимът на Юрген Клоп имаше трудности да се справи с отбраната на Форест в първите минути на “Анфийлд”. В средата на полувремето Нуньес стреля от малък ъгъл, но вратарят на гостите Мат Търнър спаси.

В 31-вата минута домакините поведоха в резултата. Диого Жота вкара на празна врата, след като преди това негов съотборник бе пропуснал да отбележи.

В 35-ата минута Доминик Собослай комбинира с Дарвин Нуньес, който се разписа за 2:0 в полза на “червените” и при този резултат завърши първата част.

В 77-ата минута Ливърпул окончателно уби интригата с трети гол. Мохамед Салах наказа грешка в защитата на съперника и се разписа в трети пореден двубой.

В следващия кръг “червените” гостуват на Лутън Таун, а преди това имат визита на Борнемут в Купата на Лигата.

В друга среща този следобед от Премиър Лийг, тимът на Астън Вила постигна очаквана победа у дома срещу новака Лутън. Бирмингамци спечелиха с 3:1 и остават твърдо на 5-ото място в класирането.