Арсенал разгроми Ланс за едно полувреме и е на 1/8-финалите в ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" спечелиха група В след страхотен мач срещу френския си съперник

Арсенал записа разгромна победа с 6:0 над Ланс в среща от 5-ия кръг на група В в Шампионска лига. Пет от шестте попадения за “артилеристите” паднаха през първото полувреме на двубоя.

С тази победа “топчиите” си осигуриха 1-во място в групата. Тимът на Микел Артета събра 12 точки и има 4 повече от втория ПСВ Айндховен, който по-рано днес записа страхотна победа над Севиля с 3:2 като гост.

Арсенал изигра фантастично първо полувреме на “Емиратс” и вкара пет попадения във вратата на Брайс Самба. Началото на голеадата в Северен Лондон постави Кай Хавертц с попадение 13-ата минута. Германският национал отбеляза във втори пореден мач, след като донесе успеха над Брентфорд през уикенда.

В 21-вата минута бразилският нападател Габриел Жезус направи резултата 2:0 в полза на лондончани. 120 секунди по-късно Арсенал имаше класическа преднина след попадение на Букайо Сака.

В 27-ата минута Габриел Мартинели заби четвърто попадение във вратата на Самба. В добавеното време на първата част Мартин Йодегор получи подаване от Томиясу и вкара за 5:0.

След почивката Арсенал се смили над съперника и намали оборотите. Тимът на Артета вкара само още един гол – в 87-ата минута от дузпа, реализирана от резервата Жоржиньо. За италианския национал това бе първи гол с екипа на Арсенал.

Английският тим се поздрави с четвърта победа в груповата фаза на Шампионска лига и взе реванш от Ланс за поражението с 1:2 в първия мач на френска земя.

В последния кръг от груповата фаза на ШЛ, Арсенал гостува на ПСВ Айндховен в мач без значение за “топчиите”. Ланс пък приема Севиля в последната си среща от надпреварата за този сезон.