Лапорта разкритикува съдийските решения в мачовете на Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Президентът на Барселона разкритикува съдийските решения, които бяха против неговия отбор през последните седмици, като направи сравнение с Реал Мадрид

На Барселона не бяха отсъдени поредица от дузпи през последните седмици, като наскоро видяхме късно обжалване за очевидно нарушение срещу Рафиня, отхвърлено в мача им срещу Райо Валекано в неделя. След този мач Шави критикува съдийските решения и Лапорта, клубният президент на “блаугранас”, също изрази мнението си.

Говорейки на събитие в Барселона, Лапорта заяви, че Барса е била от грешния край на решенията през последните седмици: „През цялата тази седмица се коментираха само глупости, когато трябваше да говорим за мача с Райо и дузпата срещу Рафиня или тази, която също не дадоха на Левандовски.”

Лапорта изглежда също предполага, че решенията, взети срещу Барса, са част от по-широко конкурентно предимство, дадено на техните съперници:

„Ако това се беше случило с Реал Мадрид, сигурен съм, че щеше да се говори цяла седмица… Не става въпрос да играем ролята на жертва, това е реалност. За да спечелим, трябва да сме много по-добри от нашите съперници, а те правят нещата трудни за нас.”

Барса се намира на 4точки зад Реал Мадрид и Жирона след 14 кръга в Ла Лига. Каталунците загубиха точки три пъти от началото на октомври и в момента не са в най-добрата си форма в лигата.