Арсенал се е съгласил да продаде Джака на Байер Леверкузен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Швейцарецът ще се завърне в Първа Бундеслига

Според изданието Football.london, преминаването на Гранит Джака в Байер Леверкузен е „все по-близо“ и Арсенал ще вземе около 21,5 милиона паунда за услугите на полузащитника.

Арсенал е готов да позволи на Джака да напусне веднага след като финализира сделката за 105 милиона паунда за капитана на Уест Хем – Деклан Райс. Байер Леверкузен също чакат с нетърпение “aртилеристите” да дадат зелена светлина на полузащитника да напусне.

“Аспирините” искаха да вземат швейцарския национал за сума около 13 милиона паунда, но изглежда, че техническият директор на топчиите Еду Гаспер е успял да договори по-благоприятни условия за тима от Северен Лондон, които сега ще получават над 20 милиона за своя играч.

Германският тим смята, че Джака може да има дългосрочно бъдеще на “БайАрена” и вече предложи четиригодишен договор на футболиста, за да осигури завръщането му в Бундеслигата след седем години отсъствие. Швейцарецът прекара четири години там като играч на Борусия Мьонхенгладбах и дори беше капитан на тима през 2015 г., преди да се съгласи да премине в Арсенал за 34 милиона паунда през лятото на 2016 г.

През седемте си години в Северен Лондон, швейцарският полузащитник имаше смесени емоции, преминавайки от капитан до изгнаник в даден момент. Джака беше близо до напускане на Арсенал по време на назначаването на Микел Артета, тъй като той се скара с привържениците на клуба Все пак Гранит Джака остана в тима, подобри отношението си с феновете и ще напусне “Емиратс” с високо вдигната глава. През изминалия сезон Джака отбеляза седем гола и направи седем асистенции в 37 мача във Висшата лига.