Млада звезда на Ботев Пд е все по-близо до трансфер в Стандарт Лиеж
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Канарчетата" ще вземат поне 2 млн. евро за продажбата на Уме Емануел

Ботев Пловдив ще направи голям изходящ трансфер, информират медиите в Нигерия. “Жълто-черните” са близо до продажбата на офанзивния футболист Уме Емануел в Стандард Лиеж.

Медията OwnGoalNigeria твърди, че българският клуб ще получи 2 млн. евро от белгийския тим за продажбата на нападателя. С бонусите сумата по сделката може да достигне и 3 млн. евро, което ще бъде невероятен трансфер за Ботев и за родното първенство efbet Лига. Освен това българският клуб може да договори и процент при следващ трансфер на нигериеца.

Уме Емануел се е разбрал със Стандарт Лиеж за личните си условия. Младият нигериец направи много силно Световно първенсто за младежи до 20 г. със своята страна, като записа две асистенции. В последните дни се появиха информации, че интерес към нападателя има още от Бордо, Андерлехт и отбори от Дания. Изглежда обаче, че Стандард Лиеж ще се пребори за подписа на нигерийския талант.

Ботев Пловдив привлече Уме Емануел през октомври 2022 г. от академията на собственика на клуба – Виста. Футболистът изигра 15 мача за първия отбор на “жълто-черните”, като се отчете с един гол.