ПСЖ влиза в битката за една от звездите на изминалия сезон в Ла Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Парижани са хвърлили око на Габри Вейга от Селта

Пари Сен Жермен ще участва в битката за подписа на младата звезда на Селта Виго – Габриел Вейга. Парижани ще се конкурират с Ливърпул, Манчестър Сити и Челси за подписа на футболиста, пише The Guardian.

Освен че е спортен съветник в ПСЖ, Луис Кампос е спортен съветник и в Селта, така че той е добре запознат с таланта на Вейга, след като той избухна на сцената в Ла Лига миналия сезон, като вкара 11 гола и направи 4 асистенции.

Габри Вейга бе сред най-добрите играчи в Ла Лига през миналия сезон. Той блестеше в средата на терена за Селта Виго. Добрите изяви на клубно ниво на младия футболист насочиха вниманието на европейските грандове към него. Челси е набелязал Вейга като заместник на Мейсън Маунт, който ще се се присъедини към Манчестър Юнайтед. Приоритетът на Челси сега обаче е да осигури сделка за полузащитника на Брайтън – Мойсес Кайседо.

Ливърпул и Ман Сити също са насочили поглед към Габри Вейга, който играе предимно като номер 6 или номер 8, докато има интерес и от Барселона.

Откупната клауза в договора на Вейга със Селта е 40 милиона евро. През кампанията 2022/23 испанският халф изигра 39 мача за Селта, в които вкара 11 гола.  Габриел Вейга има контракт със Селта до 2026 година.