Арсенал се прицели в халф на Сао Пауло
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лондонският клуб се интересува от 21-годишния халф Пабло Мая

Според информация на 90min, тимът на Арсенал исак да привлече нов дефанзивен полузащитник в близко бъдеще. Те се интересуват от Пабло Мая и от известно време следят отблизо 21-годишния халф на Сао Пауло.

Пабло Мая премина през юношеските формации на Сао Пауло и стигна до първия им отбор през зимата на 2022 г. Оттогава той става все по-силен. 21-годишният футболист вече има над 100 мача за бразилския клуб и също е допринесъл за девет гола. Той се утвърди като един от най-важните футболисти на тима. Мая има 49 мача през сезон 2023 и е участвал в шест гола. Той е на терена повече от 3500 минути и впечатляващите му игри в центъра на терена привлякоха много внимание.

Въпреки че договорът на 21-годишния футболист с бразилския клуб е до края на 2027 г., той може да се раздели с тима в близко бъдеще. Арсенал е един от клубовете, свързвани с полузащитника на Сао Пауло. Артилеристите искаха да вземат нов дефанзивен полузащитник в близкото минало.

“Топчиите” са свързвани с много играчи, а Мая е едно от имената на техния радар. Те го следят много внимателно и са заинтересовани да го имат в състава си. 21-годишният футболист може да бъде идеален заместник на Томас Партей, който е свързван с напускане на “Емиратс”.