Арсенал се присъединява в трансферната битка за Лукас Бергвал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лондонският клуб ще се състезава с Барселона, Байерн и Манчестър Юнайтед за шведския талант

Според информация на медията SPORT, младият шведски талант Лукас Бергвал е обект на интерес от Байерн Мюнхен. Шампионите на Бундеслигата са направилии оферта на стойност 9 милиона евро за подписа на 17-годишния играч. Междувременно Mundo Deportivo твърди, че шведът е трансферла цел и на Арсенал. Отборите на Барселона и Манчестър Юнайтед също са заинтересовани от таланта на Юргорден.

Лукас Бергвал се превърна в един от най-търсените таланти в света, откакто се присъедини към тима на Юргорден. Възпитаник на юношеската академия на Бромапойкарна, 17-годишният играч вече е редовен състезател на ниво първи отбор. Междувременно той проби и в националния си отбор тази година.

Бергвал има 29 мача досега за клуба си, допринасяйки за четири гола. Прогресът на младежа не остана незабелязан, като привлече вниманието на няколко клуба от висок ранг, включително Барселона, Арсенал, Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен.

Интересът на Барселона към Лукас Бергвал произтича от младежкия проект под ръководството на Шави Ернандес. С Педри, Гави, Ламин Ямал и други, които процъфтяват под ръководството на Шави, 17-годишното дете-чудо се очертава като важна трансферна цел. Но има още доста отбори, които искат шведа, а Арсенал е най-новият клуб, влизащ в битката за подписа на таланта и предстои да видим дали “артилеристите” могат да се преброят за правата му.