Арсенал ще пробва да привлече млад талант от Спортинг Лисабон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" с интерес към защитника Усман Диоманде

Според португалското издание Record, тимът на Арсенал ще се пробва да привлече защитника Усман Диоманде през текущия летен трансферен прозорец. “Артилеристите” искат футболиста на Спортинг Лисабон, който може да подсили защитата на тима на Микел Артета.

“Топчиите” вече са осигурили подписите на Кай Хаверц, Деклан Райс и Юриен Тимбр. Триото значително повишава качеството на отбора, но селекцията на “Емиратс” още не е завършена. Диоманде ще им даде достатъчно дълбочина в защита и ще бъде добра инвестиция в бъдещето.

19-годишният снажен бранител е вълнуващ талант, който може да извърви дълъг път в играта през следващото десетилетие. Солиден играч, способен да играе с топката в крака, Диоманде притежава уменията на съвременен централен защитник. Добавянето му към списък, който вече включва Уилям Салиба, Тимбър, Бен Уайт и Габриел със сигурност говори за страхотна дълбочина в състава.

Спортинг Лисабон има желание да задържи играча това лято, но ще обмисли възможността да го продаде, ако Арсенал активира освобождаващата му клауза от 80 милиона евро или предложи близка до тази сума. “Артилеристите” не успяха да привлекат защитника от Кот д’Ивоар през януари и остава да видим дали ще стигнат до сделка със Спортинг през лятото.