Арсенал възнаграждава Бен Уайт със страхотен нов договор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Английският национал почти сигурно ще преподпише с "топчиите"

Според информация на Football Insider, защитникът Бен Уайт е готов да подпише нов договор с Арсенал. 26-годишният бранител се представя много добре за “артилеристите” и те са готови да го възнаградят с подобрени условия спрямо сегашното споразумение между двете страни, в което Уайт печели 120 000 паунда на седмица.

Бен Уайт пристигна в Арсенал през лятото на 2021 г. от Брайтън с трансфер на стойност £50 милиона. Той се доказа в английския елит докато играеше за “чайките” и след това се присъедини към тима на Микел Артета. 26-годишният играч става все по-силен, след като се премести в клуба от Северен Лондон. Той участва в общо 104 мача за отбора на Арсенал и дори е допринесъл за осем гола.

Английският национал се превърна в една от опорите на отбора на Арсенал. Той се присъедини към “топчиите” като централен защитник, но беше превърнат в десен бек от испанския мениджър. През настоящия сезон англичанинът се включи в общо 21 мача, като по-голямата част от изявите си записа като десен бек.

Бен Уайт е много важна част от отбора на Микел Артета и испанският мениджър иска да го има в редиците си за години напред. Артилеристите вече удължиха престоя на доста от своите млади звезди и сега искат да подпишат нов договор с английския национал, предлагайки му значително увеличение на заплатата.