Артета обяви защо Арсенал изпусна победата срещу Фулъм
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пропуските в атака са попречили на "точпиите" да спечелят в домакинството си в събота

В съботния следобед тимът на Арсенал направи реми 2:2 срещу Фулъм в мач от третия кръг на Висша лига. “Топчиите” изостанаха рано в резултата, но пък направиха пълен обрат и в заключителните минути играха с човек повече, но въпреки това не взеха трите точки. Треньорът на тима Микел Артета не остана доволен от пропуските в нападение, както и инаксирането на елементарен гол в самото начало на мачан а “Емиратс”.

„Хиляди пъти сме изпадали в тази ситуация. Загубихме топката на наистина опасно място, а след това ни вкарваха хубаво попадение. Още от самото начало започваме с изоставане. Сами правим живота си труден, но съм доволен от начина, по който реагирахме. Доминирахме в мача и създадохме безкраен брой шансове. Трябваше да вкараме 5, 6, че може би и 7 гола с лекота. Взехме преднина, което бе най-трудното, и накрая просто трябваше да се защитим при един корнер“, каза Артета.

„Фабио се включи във всичко интересно, което направихме и се радвам много за него. Същото важи и за Еди. Моя е грешката, че Фабио не записа повече минути, тъй като показа, че го заслужава. Не може да допускаме голове с човек в повече. Трябва да показваме друга нагласа – „само през трупа ми“. Дадохме им една възможност и те ни наказаха. След това имахме две възможности и не вкарахме нов гол. Мисля, че направихме достатъчно, за да спечелим този мач, но в крайна сметка взехме само една точка“, каза още Артета.