Артета: Този път трябва да бъдем по-ефектвни срещу Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трябва да доминираме във всеки аспект от играта, ако искаме да победим", смята Микел Артета

В неделя отборите на Арсенал и Ливърпул се срещат в Северен Лондон за дербито на кръга във Висшата лига. Треньорът на “топчиите” Микел Артета говори преди срещата с мърсисайдци. Испанският специалист иска от играчите си да се представят срещу Ливърпул по същия начин, както го направиха в двата мача срещу “червените” през този сезон, но да бъдат по-ефективни пред гола.

Първият мач между двата тима от Висшата лига завърши при резултат 1:1 на „Анфийлд“, а преди по-малко от месец тимът на Юрген Клоп спечели с 2:0 на „Емиратс“ във ФА Къп.

“Трябва да играем така, както го направихме последните два пъти срещу тях, но да бъдем по-ефективни. Спечелихме последните си два мача и искаме да постигнем трети пореден успех. Призовавам привържениците да изиграят този мач заедно с нас, да участват в битката за всяка топка. Трябва да доминираме във всеки аспект от играта, ако искаме да спечелим. Допускаме по-малко попадения от миналия сезон, а създаваме повече положения. Това трябва да даде резултат. Това е мач, който искаме да спечелим.

Напускането на Юрген Клоп ще бъде голяма загуба. Той е огромно вдъхновение за цялата лига. Ще ни липсва, но в момента е тук”, заяви Аретата на официалната пресконференция преди дербито с “червените”.

Испанският специалист разкри, че халфът Томас Партей е контузен и пропуска двубоя в неделя.