Барселона обмисля продажбата на Роналд Араухо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шампионът на Ла Лига Барселона обмисля набиране на средства за лятото, като продаде Роналд Араухо, който е цел на Манчестър Юнайтед

Според информация на испанското издание SPORT, уругвайският национал Роналд Араухо може да напусне Барселона през летния трансферен прозорец. Действащите шампиони в Ла Лига обмислят продажба на един от най-добрите си играчи, за да балансират финансите си преди летния трансферен прозорец. Междувременно уругвайският национал е цел на Манчестър Юнайтед и други европейски грандове.

Роналд Араухо направи изключителен прогрес, откакто се присъедини към Барселона от Бостън Ривър през август 2018 г. 24-годишният футболист бе на радара на много топ клубове, когато пристигна в Каталуния преди повече от половин десетилетие. И той оправда решението на Барселона да инвестира в него, като се превърна в защитник от световна класа.

Уругвайският национал се превърна в ключова фигура за своята родина, издигайки се на международната сцена. Междувременно той стана един от четиримата избрани капитани на Барселона този сезон, показвайки колко важна фигура се е превърнал за “блаугранас”. Няколко проблема с контузии измъчваха Роналд Араухо този сезон, но той все пак е натрупал над 2000 минути игрово време досега.

Добрите изяви на играча не останаха незабелязани, привличайки вниманието на няколко големи клуба, които искат да се възползват от финансовите проблеми на Барселона. Манчестър Юнайтед е сред желаещите да привлекат уругваеца и може да пробват оферта за него през лятото.

Араухо е заинтригуван от евентуален трансфер във Висшата лига, но също така той е щастлив като играч на Барселона. Междувременно ще бъде интересно да видим дали Манчестър Юнайтед е готов да плати 100 милиона евро, за да подпише с уругвайския национал на фона на проблемите си с финансовия феърплей.