Ас в националния тим: “Искаме да спечелим Златната лига!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нася Димитрова е уверена, че България ще бъде на топ-ниво и на европейското първенство

Една от звездите в българския национален отбор по волейбол – Нася Димитрова, демонстрира завидна увереност преди началото на Европейската златна лига за жени.

Центърът в тима на Иван Петков смята, че Лъвиците имат сили да спечелят силния турнир, а след това да се представят на топ-ниво на Европейското първенство, на което един от домакините е Пловдив.

Тази вечер България излиза за първата си среща в група “В” в Лигата – срещу Словакия. Двубоят в пловдивската зала “Колодрума” започва в 20.30 часа. Утре по същото време нашите момичета ще се изправят и срещу Украйна.

“Усещането е малко странно, защото досега съм била тук само с „Марица“ и имам едни от най-хубавите си спомени от мачовете в Шампионската лига,” заяви Димитрова.

“Именно от „Колодрума“ започна всичко с Шампионската лига. Надявам се сега всичко да бъде наред и с националния отбор и да вземем категорично предстоящите два мача.

“Въпреки че изискванията са публиката в залата да бъде до 50%, мисля, че ще бъде също толкова хубаво, както беше и преди с мачовете на Марица.

“След тази една година, в която играехме без публика, сега вероятно ще ни е малко странно, но със сигурност ще е по-приятно, защото емоцията е много по-различна.

“Категорични сме, че искаме да спечелим трофея от Златната лига на финалната четворка в Русе. Убедена съм, че нашият отбор заслужава да е на челните места.

“Някои от основните ни играчи се завърнаха в националния отбор и направихме много здрав колектив. Надявам се с всеки един мач и с всяка тренировка заедно с Иван Петков и неговия щаб, че ще бъдем на топ ниво за Европейското първенство.”