Астън Вила е близо до трансферирането на Коутиньо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бирмингамският клуб е близо до споразумение с катарския Ал Духаил

Според трансферния експерт Фабрицио Романо, бразилският халф Филипе Коутиньо е все по-близо до присъединяването към катарския Ал Духаил със сделка за наем от Астън Вила. 31-годишният плеймейкър не попада в плановете на испанския мениджър на Вила – Унай Емери, така че престоят му на “Вила Парк” изглежда приключил.

Преместването на Филипе Коутиньо в Астън Вила от Барселона имаше голям смисъл по това време, като бразилецът можеше да играе без напрежение в клуба от Мидландс. Въпреки това, решението на тогавашния мениджър Стивън Джерард да плати сума от 20 милиона евро, за да го привлече за постоянно, озадачи някои, а други имаха странно усещане за трансфера.

Не само че Коутиньо не успя да се представи добре, то формата му изглеждаше лоша в сравнение с това как играеше в Барселона. Тогава много фенове разбраха, че 20-те милиона евро може да са били загуба на пари за играч, който изглежда далеч от най-доброто си ниво. Кариерата на Коутиньо пропадаше, откакто напусна Ливърпул в мащабна сделка. Докато бе в Барселона, той беше в колеблива форма и дори имаше трикратен период под наем в Байерн Мюнхен. Въпреки че бразилецът печелеше трофеи, той нямаше нищо общо с онзи бразилски магьосник от времето си на “Анфийлд”.

Веднага след като Унай Емери пристигна в Астън Вила миналия сезон, той даде на 31-годишния плеймейкър второстепенна роля. Идването на Николо Дзаниоло това лято сложи край на надеждите за изява на Коутиньо. Катарският Ал Духайл е на път да вземе Коутиньо под наем за един сезон и ще покрие изцяло заплатата му. Това може да изглежда като добра сделка за Астън Вила, но 31-годишният играч все още има договор с тима до 2026 г.