Аталанта и Ювентус не намериха пътя към гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бергамаските запазиха четвърта поредна суха мрежа, останаха зад Юве в класирането

Отборите на Аталанта и Ювентус завършиха наравно 0:0 в Бергамо в среща от 7-ия кръг на италианската Серия А. Двата тима не създадоха достатъчно в офанзивен план, за да се победят.

След това реми домакините от Бергамо събраха 13 точки в актива си и остават на 5-ото място в класирането, докато Юве има точка повече на 4-ата позиция. Тимът на Аталанта влезе като лек фаворит в срещата, но срещна очаквана съпротива от торинския гранд и не успя да зарадва феновете си с победа.

През първото полувреме играта бе равностойна, като Юве нанесе два точни удара, но не успя да поведе в резултата. Аталанта също имаше няколко опита за попадение чрез Адемола Лукман и Шарл де Кетелаeре, но без успех.

След почивката отборът на Аталанта бе по-активният отбор на терена. Ювентус прие играта в своята половина и дебнеше на контра атака.

В 74-ата минута Луис Муриел пропусна добър шанс за откриващо попадение за бергамаските. В заключителните минути Теун Копмейнерс пропусна нова добра възможност за домакините.

В крайна сметка попадение в този двубой не падна и двата тима поделиха по една точка. Резултатът сложи край на серията от три поредни победи на Аталанта, но това бе четвърта последователна суха мрежа за тях. Ювентус пък във втори пореден двубой не допусна гол, но се задоволи само с точка от визитата в Бергамо.