google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Аталанта не успя да спечели гостуването си на Верона в мач от 34-тия кръг на италианската „Серия А“. Резултатът откри Дуван Сапата в 50-тата минута. Домакините обаче не се предадоха и стигнаха до изравнителен гол чрез Песина в 59-тата.

Точката помага на Аталанта да се изравни с Интер 2-рото място. И двата отбора имат по 71 точки, с четири по-малко от Ювентус. Верона остава на 9-та позиция с 45 пункта.

Наставникът на домакините Иван Юрич е направи три промени, в сравнение със загубата от Рома. В игра се появявиха Рахмани, Дзакани и Салседо. Те ще заемат местата на Кумбула, Вере и Закаяни.

Старши треньорът на Аталанта Жан Пиер Гасперини направи цели шест промени, в сравнение с 11-те, който размаха със 6:2 Бреша в предишния шампионатен мач. В атака остана убийственото трио Пашалич, Малиновски и Сапата, но зад тях днес помагаше Анхел Гомес.

Първата сериозна опасност се откри пред Пашалич в 14-тата минута. Нападателят получи отлично подаване в наказателното поле, но ударът му отиде право във вратаря Силвестри.

Верона отговори със страхотен удар от дистанция на Давиде Фараони, но Голини направи изумително спасяване и изби в ъглов удар. След изпълнението на който, Мора стреля с глава от точката за дузпата, но над вратата.

Малко преди края на първото полувреме Дуван Сапата проби в пеналтерията, навърза няколко бранители, и стреля в левия ъгъл, но изумително спасяване на Силвестри запази равенството.

Сапата все пак се разписа в началото на второто полувреме. Катастрофална грешка в отбраната на домакините даде възможност на нападателя, който нямаше как да изпусне от близка дистанция.

Домакините се мобилизираха и натиснаха в следващите минути. В 57-тата Фараони стреля с глава, но вратарят Голини успа да реагира. Само две по-късно Верона изравни. Рахмани шутира от границата на наказателното поле, Голини я отби, но тя попадна право в Песина, който от около 5-6 метра реализира с лекота.

В 63-тата Алехандро Гомес опита да изненада вратаря от дистанция, но Силвестри се справи с лекота. В следващата атака Сапата имаше чудесна възможност, но ударът му бе отразен по прекрасен начин от вратаря на Верона.

Минута по-късно и другия вратар Голини се намеси невероятно. Мора получи страхотно подаване зад гърба на отбраната и излезе сам срещу Голини, но вратаря плонжира и успя да отрази удара.

В 79-тата Муриел имаше прекрасна възможност да се разпише, след като получи пас зад гърба на отбраната. Първото докосване на нападателя дойде леко дълго и вратарят Силвестри успя да скъси дистанцията и да парира последвалия удар.

Шест преди края Фабио Борини имаше добра възможност да отбележи, при една от контрите на Верона, но избърза с удара и топката попадна право в ръцете на Голини.

В последната минута Анхел Гомес центрира към наказателното поле, където Пашевич стреля с десния крак, но от няколко метра не успя да намери мрежата на Силвестри.

Стартови състави:

Верона: Силвестри, Рахмани, Гюнтер, Емпериор, Фараони, Амрабат, Велосо, Лазович, Песина, Дзакани, Салседо

Аталанта: Голини, Толой, Паломино, Джимсити, Хатебург, Пашалич, Фройлер, Госенс, Малиновски, Сапата, Гомес