Аталанта влезе в топ 4 след рутинен успех срещу Сампдория
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бергамаските не оставиха шансове на тима на Клаудио Раниери

Аталанта спечели гостуването си на Сампдория с 2:0 на “Стадио Луиджи Ферарис” в двубой от 24-ия кръг на Серия А. С този успех бергамаските изместиха Рома от 4-ото място, като вече имат 46 точки, докато “вълците” останаха с 44 пункта, но тази вечер се изправят срещу Милан.

Отборът на Аталанта имаше пълна доминация през първото полувреме и отправи 9 удара към вратата, като 4 от тях бяха точни. Голът за тима на Джан Пиеро Гасперини дойде чак в 40-ата минута, когато Руслан Малиновски се разписа.

През втората част отново бергамаските доминираха. Техният противник не отправи нито един точен удар, докато Аталанта имаше шест удари в целта. Един от тях бе превърнат в попадение от Робин Госенс в 70-ата минута. Така тимът от Бергамо се поздрави с успеха с резултат 2:0 и продължава да показва амбициите си за ново класиране в Шампионска лига.

Именно след поражението от Реал Мадрид в средата на седмицата, за Аталанта беше много важно да се върне на победния път в първенството. Така тимът от Бергамо доби повече увереност преди важните мачове през този месец, като на 8-и март отборът на Джан Пиеро Гасперини ще се изправи срещу лидера Интер на “Сан Сиро”, а преди това има домакинство на Кротоне в сряда.

След това поражение пък отборът на Сампдория остана с 30 точки на 10-ата позиция.