Атлетико Мадрид ще се пробва за халф на ПСЖ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Марко Верати е желан от Диего Симеоне

Испанският гранд Атлетико Мадрид е започнал преговори с ПСЖ за един от най-дълго служещите играчи на клуба – Марко Верати, твърди френското издание “L’Equipe”. Според информацията Диего Симеоне е огромен фен на халфа и вярва, че италианецът значително ще повиши нивото в клуба.

Верати прекара почти цялата си състезателна кариера до момента в ПСЖ. Той се присъедини към клуба през далечната вече 2012 година. За него парижани платиха едва 12 милиона на италианския Делфино Пескара, на които Верати е юноша. Полузащитникът, който се отличава с невероятната си футболна мисъл, техника и прецизност на подаванията, както и своето себераздаване до последния съдийски сигнал е един от малкото играчи, които феновете на ПСЖ наистина обикнаха.

Той помогна на столичани да спечелят 9 титли на Франция, 6 купи на страната и 9 супер купи. По този начин те се превърнаха в най-титулувания клуб във Франция и абсолютен доминант в страната.

Сега обаче изглежда е настъпи момента за раздяла. Верати ще получи своята възможност да се докаже и извън Лига 1, а ПСЖ ще получи солидна сума трансфера му. Според информацията паржиани искат 80 милиона за футболиста си, което обаче е твърде много за 30 годишен играч и най-вероятно те ще бъдат принудени да свалят цената му.