Официално: Барселона привлече опитен полузащитник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
,,Каталунците" продължават с добрия бизнес през летния трансферен прозорец

Барселона привлече халфа на Жирона – Ориол Ромеу. Дефанзивният полузащитник се присъединява към отбора на ,,каталунците” срещу 5 милиона евро плюс младия халф  – Пабло Торе. Интересното е, че откупната клауза на испанеца в контракта му с Жирона е 8 милиона евро, но изглежда Барса са успели да го купят на по-евтина цена. Договорът на Ромеу е за 3 години с откупна клауза от 400 милина евро, като се очаква той да запълни празнината оставена от напусналата легенда на ,,блаугранас” – Серхио Бускетс.

Ориол Ромеу е юноша на Барселона, като професионалния му дебют във футбола е именно с отбора.  Той не успя да се наложи в тогавашната конкуренция в клуба и записа само 2 мача като впоследствие бе продаден. В годините досега той натрупва огромен опит в топ първенствата в Европа, като записва над 350 мача за отборите, в които е играл. Трябва да се отбележи също, че през 2012 печели Шампионската лига с Челси, въпреки че остава неизползвана резерва във финала срещу Байерн Мюнхен.

За Барселона, Ромеу ще бъде четвъртият нов футболист привлечен през това лято. ,,Каталунците” вече си осигуриха като свободни агенти – Илкай Гюндоган и Иниго Мартинес както и бразилската млада звезда Витор Роке, който ще се присъедини през следващия сезон.