Герой на Англия от финала на Европейското преминава в Бърнли
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Джеймс Трафорд ще дебютира във Висшата лига

Героят за Англия във финала на Европейското първенство по футбол за младежи до 21 години – Джеймс Трафорд ще подпише договор с Бърнли, съобщава Фабрицио Романо. Воденият от Винсент Компани тим ще плати на Манчестър Сити, на които Трафорд е собственост, 15 милиона паунда, които обаче могат да нараснат до 19 милиона, ако определени клаузи бъдат спазени. “Гражданите” обаче осъзнават огромния потенциал на Трафорд, заради което са добавили откупна клауза в споразумението на стойност 60 милиона паунда.

Трафорд изживя своя звезден миг само преди няколко седмици. Той бе ключова фигура в националния отбор на Англия до 21 на Европейското първенство, което се проведе в Грузия и Румъния. Освен, че Трафорд се превърна във вратаря с най-малко допуснати голове на турнира, той имаше и ключова роля във финалния сблъсък срещу Испания.

Неговият тим поведе в резултата с гол на Къртис Джоунс в добавеното време на първата част. Дълбоко в добавеното време на втората част обаче, отвъд 90-те минути, Испания получи златен шанс да изравни и да се върне в резултата. “Ла фурия роха” получи възможността да изпълни наказателен удар, който обаче бе отразен от Джейм Трафорд. По този начин той се превърна в герой за родината си и си издейства шанс да се докаже и във Висшата лига на едва 20 години.