Аугсбург направи рекорден входящ трансфер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Германците привлякоха Рикардо Пепи за 13 млн. евро

Аугсбург осъществи рекорден трансфер, привличайки американския нападател Рикардо Пепи от Далас за сумата от 13 млн. евро, информира ДПА. Договорът на 18-годишния Пепи, обявен за най-добър млад играч в МЛС за миналата година, е до лятото на 2026 година. Младият талант отбеляза 13 гола и направи 2 асистенции през изминалата кампания и има седем мача за САЩ, като отбеляза 3 попадения и направи още 3 завършващи паса.

“Радваме се, че Рикардо реши да се присъедини към Аугсбург въпреки интереса от редица топ клубове по света. Успяхме да му предоставим ясен спортен план за бъдещото му развитие, който го убеди да дойде тук. Сигурни сме, че той ще продължи да се подобрява тук, в Аугсбург, както и че ще се забавляваме много заедно през следващите години”, сподели спортният директор на германския тим – Щефан Ройтер.

“Да се преместя в Европа след приключването на сезона на МЛС беше моята мечта. Вярвам, че Аугсбург и Бундеслигата ще се окажат перфектните условия за мен, за да придобия игрова практика на най-високо ниво като младеж. Нямам търпение да се срещна с новите си съотборници и искам да се интегрирам в отбора възможно най-бързо. Чакам с нетърпение мачовете!”, заяви нападателят след трансфера.